Zgonea – ai greșit!

Azi, guvernatorul la Cotroceni a returnat Parlamentului legea privitoare la Statutul parlamentarilor.

Ne amintim că, la vremea respectivă, a făcut obictul unor critici faptul că președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a sințit nevoia să trimită guvernatorului (dar și unor instituții cunoscute ca făcând parte din ”mâna lungă” a Cotrocenilor – Parchet, DNA, ANI) draftul respectivei legi. Răspunsul venit (și acceptat, deoarece se pornește întotdeuna de la premisa bunei voințe a celui care acționează) a fost acela că respectiva consultare are drept scop evitarea ca textul votat în plenul camerelor reunite să aibă probleme ulterior votării și trimiterii sale spre promulgare.

Azi știm și urmarea. Deși toate instituțiile consultate au confirmat că textul ce urma să fie legiferat era corespunzător cu legile pertinente în vigoare și chiar mai mult – cu propriile interese în urmărirea și aplicarea legii, guvernatorul a ales să retrimită legea, invocând varii motivații (din care nici una nu stă în picioare la o analiză atentă).

Nu aș fi pierdut timpul pentru această postare dacă actul lui Băsescu nu ar fi relevat încă o dată că bunei credințe (i-aș spune puerile, dacă nu ar fi vorba despre al treilea om în stat) a domnului Zgonea (și dincolo de acesta, bunei credințe a PSD-ului, căci Victor Ponta a procedat cumva asemănător când cu semnarea acordului de coabitare cu Băsescu) guvernatorul demis de popor îi răspunde, cu o regularitate dezarmantă, cu rea voință – dacă nu chiar cu josnicie.

Este timpul ca PSD să tragă concluziile de rigoare, și să își regăsească spiritul pierdut în vară, printre dosarele cu liste de votanți neprezentate de către Rus. Pentru că a greși este omenește, dar a persevera în greșeală este mai rău decât o crimă – este o greșeală politică.

Etichete:, , , , , ,

6 comentarii pe “Zgonea – ai greșit!”

  1. Irinuca Petrii 5 februarie 2013 la 4:25 AM #

    Buna credinta sau slugarnicie fazta de jupan?

    Apreciază

    • Gondolin 5 februarie 2013 la 12:16 PM #

      si una si cealalta, in proportii variabile

      Apreciază

  2. Bendis 5 februarie 2013 la 10:28 AM #

    Prea multe … greseli! 😦

    Apreciază

    • Gondolin 5 februarie 2013 la 12:16 PM #

      cred ca unele greseli sunt intentionate, altele sunt (precum in tenis) greseli fortate. Dincolo de acestea raman destul de multe greseli care nu ar fi trebuit sa fie.

      Apreciază

      • Bendis 5 februarie 2013 la 1:03 PM #

        Sa multumesti unui barroso pentru exact ceea nu NU a facut, sa semnezi un acord cu un impostor …. mi se par
        greseli greu de digerat!

        Dreptate pana la capat? Un slogan sau un deziderat?!?

        Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Politichia,,DIMBOVITEANA’’.- RadioMetafora.ro - 6 februarie 2013

    […] parlamentarilor.Intr-o postare pe blog intitulata “Zgonea – ai gresit!”,Radu Zlati spune ca presedintele Camerei Deputatilor a avut o atitudine “puerila” fata de Traian […]

    Apreciază