Conferința de presă susținuta de secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache 18 iulie 2012

“Bună ziua!

Uniunea Social Liberală doreşte încă o dată să afirme că acest referendum este despre Traian Băsescu, despre mandatul lui Traian Băsescu şi despre răspunsul pe care românii trebuie să-l dea apropo de ceea ce a însemnat în ultimii ani regimul Băsescu. Acest referendum nu este despre Uniunea Europeană, nu este despre vreun potenţial candidat la Preşedinţie, nu este nici despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Totuşi, anumite răspunsuri trebuie date, pentru că am văzut în intervenţia preşedintelui PDL încă o mostră a propagandei jegoase la care se pretează susţinătorii preşedintelui demis. PD-ul, şi toată echipa lui Traian Băsescu, care are o responsabilitate uriaşă în dezinformarea pe care a practicat-o la nivel european, la nivelul cancelariilor importante din Uniunea Europeană şi din NATO, doreşte acum să ne ofere o isterie pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare, cu toate ingredientele necesare pe care le-au extras din arsenalul propagandei totalitare.

Românii sunt speriaţi acum că dacă Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte – şi noi sperăm că nu va mai fi după 29 iulie – românii nu vor mai avea drept de liberă circulaţie, românii nu vor mai primi fonduri europene, agricultorii vor fi năpăstuiţi şi aşa mai departe.

De fapt, PD-ul nu încearcă decât să creeze spaime colective, astfel încât să împiedice românii să vină la acest referendum pentru a-l demite pe Traian Băsescu.

Noi, USL, credem că acest document dat publicităţii astăzi de către Comisia Europeană trebuie citit într-o manieră echilibrată. El nu trebuie să devină un prilej de dispută politică naţională, iar Guvernul României, suntem convinşi, va extrage din acest document toate lucrurile pe care va trebui să le facă în domeniul afacerilor interne şi justiţiei în perioada următoare.

În ceea ce priveşte partea politică a documentului, care naşte chiar şi printre colegii noştri frustrări, pentru că resimt neadevăruri, alimentate de cei din interior, venind cumva dinspre Europa, în ceea ce priveşte aceste aprecieri politice, noi suntem convinşi că, după ce referendumul va fi validat, după ce situaţia politică se va normaliza, şi percepţiile colegilor noştri de la Bruxelles vor deveni din ce în ce mai echilibrate.

De altfel, aşa cum arată şi nuanţele – pentru că domnul Blaga, probabil neştiind limba engleză, n-a citit primele pagini ale raportului cu nuanţele lor – deci aşa cum arată şi nuanţele pe care Comisia le-a introdus în aceste două pagini – vă asigur că le-am citit cu multă atenţie – arată că deja probabil că cei care au redactat acest raport au semne de întrebare, dubii privind veridicitatea tuturor informaţiilor care au fost furnizate de oameni absolut iresponsabili, ca doamna Monica Macovei, care au angajat probabil cea mai negativă campanie de denigrare a imaginii României în exterior.”

Etichete:, , , , , , ,

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. “Cine nu este cu noi, este împotriva noastră” « Popateapa's Blog - 19 iulie 2012

    […] aderarea ţării lor la UE. Este cel mai rău raport de până acum. Pentru prima dată România va avea trei rapoarte de monitorizare anul acesta în loc de două iar şansele de aderare la Schengen sunt mici. Am văzut deci rezultatele […]

    Apreciază